Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad pachnący bazylią. Dla fanów suszonych pomidorów. Pycha :)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić, utłuc i wystudzić. Dodać twaróg, przyprawę Kamis suszone pomidory i posiekane drobno listki bazylii. Następnie wbić jajko i dodać mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać, aby ciasto ładnie odchodziło od ręki. Uformować wałeczek, podsypać stolnicę mąką i kroić kopytka lekko pod skosem.
Wrzucać do osolonej, wrzącej wody i gotować aż wypłyną. Wyjąć łyżką cedzakową. Podawać z cząstkami suszonych pomidorów, listkami bazylii i sporą ilością pieprzu. Pyszne:)