Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawa wersja tradycyjnego przepisu
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 75
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Ziemniaki przeciskamy przez praskę i dodajemy jajka, mąkę i bryndzę.
Wyrabiamy ciasto, dzielimy na 4-6 części i formujemy wałek o średnicy 1-2 cm podsypując mąką. Kroimy po skosie nożem.
Gotujemy w osolonej wodzie 3-5 min. od wypłynięcia. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Najlepiej smakują ze skwarkami z boczku lub z sosem grzybowym.