Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Standardowo kopytka przygotowujemy na bazie ziemniaków. W tym przepisie postanowiliśmy zastąpić je cukinią. Zielone kopytka wychodzą niezwykle mięciutkie. Możecie serwować je jako danie główne z parmezanem lub jako dodatek do potraw. Cały proces przygotowania zajmuje niewiele czasu. Koniecznie wypróbujcie!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Cukinie umyj, odetnij końcówki, pokrój w kostkę i przełóż do miski. Dodaj dwie łyżki oliwy, twaróg oraz pół łyżeczki soli. Składniki zmiksuj na gładki krem przy użyciu blendera.
Do zmiksowanych produktów dodaj mąkę. Wyrabiaj ciasto dłońmi - konsystencją powinno przypominać ciasto na tradycyjne kopytka z ziemniaków.
Wyrobione ciasto podziel na 3 części. Każdą z nich uformuj na kształt wałka. Następnie przy użyciu noża potnij je na kopytka.
Kopytka z cukinii gotuj w osolonej, wrzącej wodzie przez około 15 sekund od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię.
Ugotowane kopytka odcedź. Polej tłuszczem, żeby się nie posklejały. Smacznego!