Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopytka z dynią posypane bułką"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 70
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 70
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Składniki
Dynię pokrój, ułóż na folii aluminiowej. Piecz około 20 minut w temp. 180°C, aż zmięknie i zacznie się rozpadać. Ostudź. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, zmiel razem z twarożkiem. Wymieszaj z dynią.
Gdy masa ostygnie, dodaj sól i jajko. Wyrabiając, stopniowo wsypuj mąki (ciasto nie powinno się kleić). Ciasto podziel na trzy części. Z każdej uformuj wałki grubości palca. Pokrój skośnie na kopytka.
Włóż do osolonego wrzątku, gotuj do momentu, aż wypłyną na powierzchnię. Wyjmij łyżką cedzakową. Bułkę tartą zrumień na maśle, polej kopytka.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Lalak z Lublina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie