Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kopytka z kaszy jaglanej z warzywami"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1232
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 68
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1232
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Składniki
Kaszę wypłucz. W garnku zagotuj litr wody, do wrzątku wsyp kaszę, wymieszaj. Gotuj, aż kasza będzie miękka. Ostudź. Do kaszy dodaj mąkę, mąkę ziemniaczaną, jajko, twaróg, odrobinę soli, paprykę i oregano. Wyrób jednolite ciasto.
Z ciasta formuj wałeczki, podsypuj je pozostałą mąką i krój kluski długości około trzech centymetrów.
Gotuj kopytka we wrzącej osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia. Cukinie, pomidory, cebulkę pokrój, podsmaż na patelni. Gotowe kluski podsmaż na rozgrzanym maśle, by były rumiane, podawaj z warzywami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień