Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kopytka z kurkami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1856
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1856
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Grzyby oczyść, umyj. Duże pokrój. Cebulę posiekaj. Zeszklij na oleju, dodaj kurki, przyprawy oraz wino. Duś, mieszając, aż wino odparuje.
Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach (możesz zrobić to dzień wcześniej). Ostudź, obierz, przepuść przez praskę.
Na blat wysyp obie mąki, ziemniaki, sól, wbij jajko. Zagnieć, podsypując mąką. Uformuj wałeczki o grubości ok. 1,5 cm.
Pokrój na kopytka i gotuj we wrzącej, osolonej wodzie 2 min od wypłynięcia. Kopytka podaj z zagrzanymi kurkami, posypane serem i ozdobione sałatą.Źródło: Świat kobiety