Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Koreczki indycze w panierce"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 59
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 88
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 413
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1142
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 59
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 31
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 88
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 413
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1142
Składniki
Pierś indyka opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, pokrój w grubszą kostkę.
Do jednej miseczki wsyp wiórki kokosowe oraz bułkę tartą, wymieszaj starannie. Do osobnej miseczki wbij jajka, rozkłóć. Dopraw solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej olej do głębokiego smażenia.
Kawałki kurczaka kolejno zanurzaj w jajku i obtaczaj w bułce tartej z wiórkami kokosowymi. Ostrożnie wkładaj na rozgrzany olej i smaż na złoty kolor. Osączone z tłuszczu kawałki kurczaka nadziewaj na wykałaczki. Dekoruj kawałkami marynowanej czerwonej papryki oraz pokrojonymi w plasterki kolbami kukurydzy.
porcji, czas ok. 45 min; porcja – 170 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety