Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Koreczki z indyka"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1735
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1735
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Mięso umyj pod bieżącą wodą. Osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w dużą kostkę. Oprósz solą i pieprzem.
Przygotuj dwa talerze. Do pierwszego wbij jajka, roztrzep je. Do drugiego wsyp bułkę tartą oraz wiórki kokosowe, wymieszaj. Kawałki mięsa maczaj najpierw w jajku, a potem dokładnie w bułce z wiórkami.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej. Porcjami smaż opanierowane mięso, na złoto, z każdej strony. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Na wykałaczki nadziewaj po kostce indyka wraz z kolbą kukurydzy i marynowaną papryczką.
Rada: Do koreczków możesz przygotować różne sosy.
Keczupowo-majonezowy: 3 czubate łyżki majonezu wymieszaj z łyżką keczupu.
Sos serowy: 1 serek pleśniowy typu camembert zmiksuj z rozgniecionym ząbkiem czosnku i 150 ml śmietanki 30 proc.
Sos jogurtowo-majonezowy: 3 łyżki gęstego jogurtu typu greckiego wymieszaj z 2 łyżkami majonezu i 2 rozgniecionymi ząbkami czosnku. Dopraw solą i pieprzem.
Sos tzatziki: zielony ogórek obierz, usuń środek z pestkami. Pokrój w drobną kostkę. Przełóż na sitko, oprósz solą. Po 10 min odciśnij z nadmiaru soku, wymieszaj z gęstym jogurtem greckim i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
40 minut. Porcja: 170 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie