Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Korzenny śledź"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 252
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Filety moczymy w wodzie. Czas moczenia zależy od stopnia ich nasolenia. Wszystkie przyprawy drobno tłuczemy w moździerzu lub mielimy w młynku, a potem ucieramy z cukrem pudrem.
Śledzie osuszamy, układamy w salaterce. Posypujemy przygotowaną mieszanką korzeni, przykrywamy folią i odstawiamy na noc do lodówki.
Obraną cebulę kroimy w cienkie plasterki, szklimy na oleju, dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy solą, pieprzem i cukrem, mieszamy. Na półmisku układamy warstwę cebuli, na niej pokrojone na porcje śledzie. Przykrywamy przygotowaną cebulą, dekorujemy natką.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,90 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 177 kcal, Białko: 14 g, Tłuszcz: 22,3 g, Węglowodany: 7 gŹródło: Rewia