Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki jagnięce z cukrowym groszkiem"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5653
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 396
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 92
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5653
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 396
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 92
Składniki
Jagnięcinę dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Oczyść z błonek, posyp solą, pieprzem i drobno posiekanym rozmarynem. Wstaw na noc do lodówki. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso ze wszystkich stron na złoty kolor.
Cebulę i marchewkę obierz i pokrój w cienkie plastry. Dodaj do mięsa i podsmaż wszystko razem. Wsyp ostrą paprykę i przecier, całość wymieszaj i podlej czerwonym winem. Mięso z warzywami wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 15 minut w temperaturze 190 °C.
W tym czasie oczyść i opłucz strączki groszku. Dymkę pokrój w plasterki i spień ją na maśle. Następnie dodaj groszek i szybko podsmaż. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Upieczone mięso pokrój w centymetrowe plastry, podawaj polane groszkowym sosem.Źródło: Na żywo