Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki na grzance"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 239
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 239
Składniki
Cebulę drobno siekamy. Wrzucamy do miski z mięsem mielonym i mieszamy. Dodajemy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
Z masy mięsnej formujemy okrągłe kotleciki. Smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Osączamy z tłuszczu.
Na patelni (najlepiej grillowej) rozgrzewamy minimalną ilość oleju. Bułkę kroimy na cienkie kromki. Wykładamy na patelnię i obsmażamy z dwóch stron.
Ser kroimy na małe kwadraciki. Truskawki lub winogrona przekrawamy na pół. Na wykałaczkę nadziewamy kawałki truskawek albo winogron, ser oraz kotlecik a następnie wbijamy w grzanki. Układamy na talerzu.
Czas przygotowania 40 minut. Cena porcji ok. 2,25 zł.
Wartość odżywcza porcji 347 kcal Białko 21 g/Tłuszcz 19 g/Węglowodany 22 g.Źródło: Rewia