Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki na patyczkach"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 21
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21468
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 40
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 134
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 21
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21468
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 40
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 134
Składniki
Patyczki namocz w zimnej wodzie. Bułkę namocz w mleku. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. Połącz mięso, cebulę, bułkę, jajko, drobno posiekaną miętę, sól i pieprz. Powstałą masę dokładnie wyrób dłonią. Utwórz podłużne kotleciki, ponabijaj je na wytarte do sucha patyczki.
Na patelni grillowej rozgrzej niewielką ilością oleju. Kotleciki smaż na niewielkim ogniu po 10 minut ze wszystkich stron. Następnie zapiekaj na blasze lub na grillu jeszcze 20 minut. Umyj roszponkę, odsącz nadmiar wody w ręczniku papierowym.
Na przygotowanych talerzach układaj sałatę i kotleciki. Pieczarki umyj, osusz, pokrój w plastry, umyj, podsmaż. Podawaj z kotletami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień