Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki pod szpinakową pierzynką"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Polędwiczkę pokrój na dwucentymetrowe plastry i delikatnie rozklep na kotleciki. Każdy sznycel wieprzowy dopraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy i obsmaż je z każdej strony po 2-3 minuty, tak by tylko zamknąć pory mięsa. Następnie sznycle ułóż na blasze do pieczenia.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, a papryczki chili drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy i podsmaż na niej chwilę czosnek i chili.
Dodaj nierozmrożony szpinak i duś całość, aż wszystkie płyny trochę odparują. Szpinak ponakładaj na kotlecikach, a na wierzch połóż plastry sera.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. C i piecz przez około 10 minut, aż ser się roztopi. Podawaj same albo z ziemniakami czy makaronem.Źródło: Tele Tydzień