Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z drobiu po kapitańsku"
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Składniki
Mięso myję, osuszam, oddzielam od kości.Orzechy sparzam wrzątkiem, obieram ze skórek, a następnie mielę na drobny pył.
Śliwki wrzucam do niewielkiej ilości wrzątku i gotuję, by zmiękły. Odcedzam i razem z mięsem mielę w maszynce do mięsa. Masę mięsną łączę ze zmielonymi orzechami, żółtkami, doprawiam sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Z przygotowanej masy formuję małe kotleciki, obtaczam je w bułce tartej.Smażę na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.
Najbardziej lubię te kotlety z chrupiącymi frytkami i sałatką. Henryk Grzywna z Chełma
60 min • Porcja 180 kcal • Przepis na 10-12 porcjiŹródło: Kobieta i życie