Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i nie da się zepsuć.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Pierś pokroić w drobną kostkę lub zemleć za pomocą maszynki do mięsa. Ser potrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę razem z cebulą i czosnkiem, pokroić i zeszklic na oleju. Wbić jajko i dosypać mąki.
Wszystkie składniki wrzucić do dużego naczynia, wymieszać aż powstanie jednolita masa. Z powstałej masy formować małe placuszki wg uznania.
Na rozgrzanym oleju smażyć placuszki. ok 10-15 minut.