Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z soczewicą i wędzonką"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Soczewicę opłucz i wsyp do garnka z zimną wodą. Ugotuj do miękkości. Pod koniec gotowania posól. Odcedź. Na suchej patelni podsmaż rozdrobniony boczek. Dodaj pokrojoną cebulę i zeszklij ją. Wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę wędzonkę. Odstaw mieszankę.
Do misy wsyp soczewicę oraz mieszankę z patelni. Dodaj mąkę ziemniaczaną wymieszaną w małej ilości wody oraz żółtka. Dopraw solą i pieprzem. Następnie uformuj kotlety. Obtocz je w ubitych jajkach z małą ilością wody oraz w bułce tartej. Usmaż na oleju.Źródło: Na żywo