Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotleciki z sosem pesto"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Mięso połącz z jajkiem, rozdrobnionym czosnkiem i przyprawami. Uformuj kotleciki, ułóż je na ruszcie i upiecz.
Cukinię umyj i pokrój na plastry (ok. 1 cm) i lekko zarumień na grillu.
Natkę pietruszki i czosnek drobno posiekaj, po czym dodaj parmezan i oliwę z oliwek. Do kładnie wymieszaj .
Gdy mięso i cukinia będą gotowe, odsącz je z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Plaster warzywa posmaruj pesto pietruszkowym i połóż na nim kotlecik. Możesz polać mięso warstwą sosu i ułożyć na nim kolejny krążek cukinii.
25 min
Stopień trudności: średnie
Kalorie: 270
<strong>Przepis nadesłała Aneta Klimecka z Katowic</strong>Źródło: Super TV