Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki ziemniaczane z boczkiem to idealny pomysł na obiad, który jest sycący i prosty w przygotowaniu. Możesz do nich użyć pozostałości ziemniaków z obiadu albo ugotować je na świeżo.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 103
Składniki
Cebulę posiekaj drobno. Boczek pokrój w kostkę, pozbywając się grubej skóry. Następnie podsmaż cebulę i boczek na odrobinie tłuszczu, aż mięso się zarumieni. Odstaw do wystygnięcia.
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Następnie poczekaj, aż ostygną i przeciśnij je przez praskę albo rozgnieć dokładnie. Dodaj jajka i mąkę, a następnie cebulę z boczkiem. Posiekaj pietruszkę lub szczypiorek i dopraw masę. Posól i popieprz według uznania, bo boczek może być słony. Całość dobrze wymieszaj.
Uformuj z masy kotlety. Panieruj w bułce tartej i podsmażaj z każdej strony po kilka minut, aż zrobią się złote.