Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki żurawinowe"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1173
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 175
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 136
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 1173
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 175
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 91
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 613
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 136
Składniki
Panierka: płatki i orzechy włoskie zblenduj na dość drobną kaszkę. Wsyp sezam i sól albo szczyptę Kucharka, wymieszaj.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu. Bułkę tartą zalej mlekiem, dodaj mięso, żurawinę, starty na tarce ser żółty, jajka, cebulę z czosnkiem, sól, pieprz i czosnek granulowany, wyrób.
Z masy uformuj kotlety, obtocz w panierce. Smaż na tłuszczu, aż się zrumienią.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie