Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlet de volaille"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Składniki
Mięso opłucz, osusz, każdą pierś przekrój na pół. Lekko rozbij przez folię, oprósz solą oraz pieprzem. Pokrój drobno ananasy, plasterki sera przekrój na pół.
Na każdy płat mięsa połóż kawałek sera, trochę ananasów, zwiń i zepnij rulonik drewnianą wykałaczką.
Wiórki kokosowe wymieszaj z bułką tartą. Roladki zanurzaj w mące, jajku oraz bułce tartej wymieszanej z wiórkami kokosowymi.
Rozgrzej olej i obsmaż roladki na złoty kolor.
Naczynie żaroodporne posmaruj lekko olejem. Ułóż w nim roladki. Wstaw do gorącego piekarnika. Zapiekaj około 20 min w temp. 180°C, aż bułka tarta oraz wiórki będą rumiane. Podaj z ziemniakami, ryżem oraz surówką udekorowane listkami natki.
Danie można przygotować poprzedniego dnia. A do piekarnika wstawić naczynie tuż przed podaniem na stół, co oszczędzi trochę czasu.
<strong>Przepis przysłała Teresa Macura z Roztropic.</strong>Źródło: Bella Relaks