Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiesz co zrobić na obiad? Proponuję pieczone ziemniaki i delikatne drobiowe kotlety. Smakują wyśmienicie.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Kurczak Filety kroimy w dość dużą kostkę wielkości do 1cm i umieszczamy w misce. Dodajemy wszystkie składniki i mieszamy. Masa nie może za rzadka ani za gęsta. Następnie rozgrzewamy na patelni oliwę i nakładamy łyżką formując kotlety. Smażymy około 5 z dwóch stron.
Ziemniaki Ziemniaki myjemy i obieramy. Kroimy w tak zwane ósemki i umieszczamy w misce. Dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Wykładamy blachę papierem do pieczenia i umieszczamy na nim ziemniaki. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni i umieszczamy blachę z ziemniakami na około 25 minut. Proponuję podawać z sałatką z buraków lub kiszonej kapusty.