Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kotlety z piersi kurczaka w chrupiącej i aromatycznej panierce. Kotlety smakują rewelacyjnie!
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 80
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 106
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 639
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 80
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 106
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 639
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół wzdłuż. Tak przygotowane kotlety kładziemy między dwie folie, rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem. Do osobnych talerzy dajemy mąkę, jajko roztrzepane ze szczyptą soli i bułkę tartą przyprawioną pieprzem ziołowym i przyprawą gyros.
Na patelni rozgrzewamy olej, dorzucamy do niego masło. Kotlety obtaczamy kolejno w mące, jajku i na koniec w bułce tartej z przyprawami. Tak przygotowane kawałki mięsa kładziemy na rozgrzany tłuszcz, obsmażamy z jednej strony na rumiano na dużym ogniu. Następnie przekładamy kotlety na drugą stronę i smażymy je na małym ogniu. Trzymamy tak kotlety jeszcze 3-4 minuty, aby się zarumieniły i doszły. Zdejmujemy z patelni i od razu wykładamy na talerze. Kotlety drobiowe w panierce gyros gotowe!