Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie-delikatny kotlet z piersi kurczaka panierowany jajkiem i bułką tartą wymieszaną z żółtym serem. Dzięki panierce kotlet jest przepyszny. Podany z ziemniakami i ulubioną sałatką będzie smakował całej rodzinie.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół wzdłuż. Tak przygotowane kotlety rozbijamy lekko pięścią i obtaczamy w przyprawach oraz sosie sojowym lub maggi (według indywidualnych upodobań). Odkładamy kotlety do lodówki na godzinkę, niech się zamarynują. Do trzech talerzy dajemy osobno mąkę, jajko roztrzepane ze szczyptą soli i bułkę tartą wymieszaną z serem startym na tarce o drobnych oczkach.
Na patelni rozgrzewamy olej, dorzucamy do niego masło. Kotlety obtaczamy kolejno w mące, jajku i na koniec w bułce tartej z serem. Tak przygotowane kawałki mięsa kładziemy na rozgrzany tłuszcz, obsmażamy z obu stron na rumiano. Na koniec zmniejszamy ogień pod patelnią, przykrywamy ją pokrywką. Trzymamy tak kotlety jeszcze 2-3 minuty, aby doszły. Kotlet drobiowy w serowej panierce gotowy!