Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek na obiad. Przepis dała mi moja ciocia z Bieszczad.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 39
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5010
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 39
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5010
Składniki
Wykonanie: Filety opłukać, osuszyć i rozbić z dodatkiem soli i pieprzu, następnie posmarować musztardą. Parówki obrać z osłonek, owinąć w trąbkę pora i położyć na przygotowane filety. Całość zawinąć i spiąć wykałaczkami, moczyć w rozmąconych jajkach, panierować w bułce tartej z mąką. Smażyć roladki na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoto. Podawać do obiadu lub jako zakąska razem z pieczywem.