Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty i bardzo smaczny kotlecik
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 116
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 116
Składniki
1. mięso umyć, pokroić w poprzek na kotlety, rozbić delikatnie (niezbyt cienko), posolić i popieprzyć, 2. pomidora obrać ze skórki, pokroić w grubsze plastry, 3. jajka wbić do miseczki, posolić, roztrzepać, 4. olej rozgrzać, kotlety zamoczyć w jajku, potem w mące, smażyć na rumiano, następnie ułożyć na blaszce, na każdym położyć plaster pomidora, przykryć plastrem mozzarelli, wstawić do nagrzanego piekarnika na kilka minut (do rozpuszczenia sera), ja podałam z najlepszą na świecie surówką z białej kapusty, smacznego