Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlet faszerowany suszonymi pomidorami"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 64
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 185
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1823
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 64
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 185
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1823
Składniki
Schab delikatnie rozbij, np. przez folię spożywczą, oprósz solą oraz pieprzem. Odstaw w chłodne miejsce. Suszone pomidory drobniutko posiekaj. Pokrój w plastry topione serki. Rozłóż je na połowie kotleta, posyp posiekanymi pomidorami. Mięso złóż na pół, ściskając mocno brzegi, aby farsz nie wypadł.
Bułkę rozmieszaj z parmezanem (albo ze zmielonymi orzechami czy pokruszonymi płatkami kukurydzianymi). Zanurzaj kotlety najpierw w roztrzepanym jajku, potem obtaczaj w bułce z serem. Smaż około 10 minut na rozgrzanym oleju. Kotlety serwuj z ryżem.
Czas: około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień