Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kotlety słoneczne to mistrzostwo świata! Minimum składników, niepowtarzany smak i aromat. Robi się je bardzo szybko. Najlepiej smakują na świeżo, od razu po przyrządzeniu.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Filety z kurczaka rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Kotlety panierujemy w mące.
Do miseczki wbijamy jajka. Roztrzepujemy je widelcem. Kotlety zanurzamy w rozbełtanych jajkach.
Patelnię rozgrzewamy z odrobiną oleju. Kotlety w jajku kładziemy na patelnię, zalewamy pozostałą częścią rozbełtanych jajek. Smażymy na złoty kolor.
Kotlety słoneczne smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.