Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet szwajcarski znany również pod nazwą cordon bleu to ciekawy pomysł na urozmaicenie schabowych lub klasycznych kotletów drobiowych w panierce. Na tle konkurencji wyróżnia się niepowtarzalnym serowym wnętrzem. W środku kotletów szwajcarskich znajdziemy również plaster dobrej jakości szynki. Do tego oczywiście złocista, chrupiąca panierka. Kotlety szwajcarskie podajemy w towarzystwie ziemniaków i surówki.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 96
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 96
Składniki
Kurczaka opłucz, osusz. Filety z kurczaka przekrój na pół (podziel na 4 równe części).
Każdy kawałek mięsa delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz z dwóch stron solą i pieprzem.
Na każdym kawałku kurczaka połóż po plasterku szynki i żółtego sera. Filety zwiń w rulon.
Przygotuj 3 talerze. Do jednego wsyp mąkę, do drugiego wbij jajka, do trzeciego wsyp bułkę tratą. Jajka rozkłóć widelcem.
Na patelni roztop masło klarowane.
Kotlety szwajcarskie panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na patelni z rozgrzanym tłuszczem po około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu.
Usmażone kotlety szwajcarskie serwuj z gotowanymi ziemniakami i surówką.