Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlet z kurczaka w cieście musztardowym"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1003
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1003
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 139
Składniki
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy. Lekko zbijamy tłuczkiem, tak aby można je było pokroić w prostokąty. Nacieramy solą i białym pieprzem.
Czosnek miażdżymy. Do miseczki wybijamy jajka, roztrzepujemy widelcem, wsypujemy trochę przyprawy do drobiu i mąkę ziemniaczaną, dodajemy musztardę oraz czosnek. Mieszamy na jednolitą masę.
Każdy kawałek mięsa, oddzielnie, panierujemy w cieście. Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia smażymy kotleciki na złoty kolor.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 3,20 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 230 kcal Białko 16 g/Tłuszcz 19 g/Węglowodany 23 gŹródło: Rewia