Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy, szybki o delikatnym kokosowym smaku.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 728
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 728
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Pierś z kurczaka przekroiłem na pół i delikatnie rozbiłem tłuczkiem. Oprószyłem solą, pieprzem, papryką słodką.
Jajka rozkłóciłem z odrobią mleka. Opakowanie wiórków kokosowych wysypałem na talerz. Rozbitą pierś z kurczaka maczałem w jajku a następnie dokładnie obtoczyłem w wiórkach z obu stron.
Taki kotlet smażyłem na oleju, na delikatnie złoty kolor. Przemycamy zdrowie: Do panierki dodałem szczyptę kurkumy. W połączeniu z pieprzem walczy z cholesterolem.