Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety cielęce w ziołowym cieście"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2011
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2011
Składniki
Umyte, osuszone mięso kroimy w poprzek włókien na cztery części. Każdą część rozbijamy na grubość około pół centymetra. Formujemy okrągłe kotlety. Nacieramy solą, zmiażdżonym czosnkiem, prószymy pieprzem.
Z mleka, jajek, mąki, szczypty soli i ziół prowansalskich robimy gęste ciasto naleśnikowe. Jeśli jest za rzadkie, dosypujemy trochę mąki.
Świeże zioła myjemy i drobno siekamy. Zioła mieszamy z ciastem naleśnikowym. Kotlety panierujemy w cieście.
Smażymy na mocno rozgrzanym oleju z dodatkiem dwóch łyżeczek masła lub na klarowanym maśle. Następnie zmniejszamy płomień i na wolnym ogniu dosmażamy jeszcze 7-10 minut. Dekorujemy i podajemy.Źródło: Rewia