Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, kruche mięso. Warto sobie zafundować od czasu do czasu.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 790
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 94
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 790
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 94
Składniki
Kotlety cielęce umyć, podzielić na plastry, posolić, oprószyć białym pieprzem, obsmażyć na maśle. Zalać wodą, posypać lubczykiem, dodać pokrojoną w piórka cebulę, dusić do miękkości pod przykryciem. Miękkie mięso wyjąć z naczynia, w którym się dusiło. Z mąki i śmietany sporządzić zawiesinę, rozprowadzić ją ciepłym sosem spod mięsa. Zawiesinę wlać do pozostałego sosu. Energicznie mieszając, doprowadzić sos do wrzenia. Przyprawić do smaku, włożyć kawałki mięsa. Kotlety podawać posypane posiekanym szczypiorkiem, z młodymi ziemniakami i gotowaną młodą kapustą.
SMACZNEGO :)