Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlety cygańskie na ostro"
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1397
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 209
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1397
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 209
Składniki
Pieczarki umyj, osącz. Pokrój w kostkę, usmaż i na koniec lekko posól. Kotlety lekko rozbij, natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprósz solą oraz pieprzem.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Kotlety usmaż z jednej strony, odwróć na drugą.
Na każdy kotlet połóż plasterek szynki, łyżkę pieczarek, oraz na wierzch plasterek żółtego sera. Nakryj patelnię i smaż kotlety do chwili, aż ser się całkowicie stopi.
Podawaj kotlety polane keczupem z frytkami oraz surówką.
<strong>Przepis przysłał Grzegorz Rybkowski z Nowej Wsi</strong>
Porcje 4. 40 min. Cena 2,30 zł. Kalorie 480 kcal.Źródło: Bella Relaks