Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety dewolaj z mintaja"
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 107
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12185
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 61
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 37
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 107
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12185
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 61
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 37
Składniki
Pestki dyni i słonecznika lekko prażę na suchej patelni, studzę, siekam nożem. Filety myję (zamrożone rozmrażam), osuszam ręcznikiem papierowym, oprószam solą, pieprzem, skórką cytryny.
Każdy filet posypuję częścią pestek, kładę przekrojony plaster sera, znów posypuję pestkami i zwijam w roladkę, oprószam wierzch przyprawami.
Roladki szczelnie owijam plastrami boczku. Jajka roztrzepuję, ze szczyptą papryki, maczam kolejno roladki, panieruję je w bułce tartej wymieszanej z resztą pestek. Smażę na rumiano na oleju. Osączam.
30 min • Porcja 210 kcal • Przepis na 4 porcje
Podaję je z frytkami, ziemniakami z wody albo smażonymi. Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Kobieta i życie