Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowe pyszne kotleciki, takich jeszcze nie jadłeś. Smak tych kotletów rozpływa się w ustach, koniecznie musisz wypróbować. Zdradzę Ci jeden sekret nie musisz stać przy patelni.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9885
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9885
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Składniki
1. Mięso kroję bardzo drobno, wsypuję bułkę tartą, czosnek, sól, paprykę ostrą, wbijam jajko i wyrabiam masę mięsną. Następnie formuję kotlety okrągłe, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piekę 30 minut w rozgrzanym piekarniku w 180°C.
2. Po upieczeniu kotlety przekładam do naczynia, polewam sosem paprykowym, na wierzchu każdego kotleta układam plasterek sera mozzarella. 3. Ponownie umieszczam kotlety w piekarniku i zapiekam 10 minut.
4. Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką 5. Smacznego.