Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma delikatniejszego mięsa niż filet kurczaka. Kotlety z dodatkiem sera są smaczne i soczyste, same rozpływają się w ustach, idealne na różne uroczystości. Szybki i prosty sposób przygotowania, spróbuj i przekonaj się Sama.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
1. Bułkę zlewam wodą i odstawiam na chwilkę żeby się namoczyła. 2. Mięso myję, osuszam, kroję na mniejsze kawałki, mielę w maszynce do mielenia mięsa. Przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję posiekany drobno szczypiorek, bułkę wcześniej namoczoną, odciśniętą z wody, żółty ser starty na tarce o dużych oczkach. Mięso doprawiam papryką ostrą oraz solą i dokładnie mieszam.
3. Z mięsa robię kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
4. Kotlety podaję z ziemniakami i ulubioną surówką. 5. Smacznego.