Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na obiad czy pyszną przekąskę na przyjęcie.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6435
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 321
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6435
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 321
Składniki
Warzywa myjemy i kroimy. Cebulę w piórka do farszu i w kostkę do mięsa. Paprykę w cienkie paski. Czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy część do farszu i część do mięsa.
Mięso mieszamy z czosnkiem, pietruszką, solą, pieprzem, oregano. Cebulę i paprykę podsmażamy na oleju, po kilku minutach dosypujemy resztę przypraw, a na koniec natkę. Farsz należy ostudzić. Z mięsa mielonego formujemy cienki placek na dłoni i zawijamy farsz z żółtym serem. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju do zarumienienia. Gotowe !!!