Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci na smaczne kotlety na obiad.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 289
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 289
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Żurawinę namoczyć, odsączyć i odstawić. Mięso przełożyć do miski, wbić jajka, dodać posiekaną natkę pietruszki, zmiażdżony czosnek, bułkę tarą i namoczoną i dobrze odciśniętą kajzerkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dobrze wyrobić ręką masę. Na dłoni formować kotlety, rozpłaszczać, nakładać żurawinę i śliwki, po czym dobrze zlepić.
Następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do drugiego dania. Bardzo fajny przepis na obiad w drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia. SMACZNEGO.