Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z mięsa kaczego podane z młodymi ziemniaczkami i mizerią z ogórków i naturalnego jogurtu.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 20
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 75
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 82
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 20
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 75
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 82
Składniki
Mięsa z kaczki wraz ze skórą, cebulą i czosnkiem mielimy przez sitko 4 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy bułkę tartą, jajka i przyprawę do kaczki, dobrze wyrabiamy. Z mięsa formujemy kotlety i smażymy na wolnym ogniu, na patelni bez tłuszczu. W zmielonym mięsie z kaczki jest wystarczająco na tyle tłuszczu że nie musimy używać innego tłuszczu, chyba że smalcu z kaczki lub gęsi. Kotlety smażymy na rumiany kolor z obu stron. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem, oraz zrobioną mizerią z ogórków na naturalnym jogurcie. Smacznego!!!