Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety mielone z orzechowym serkiem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Mielone mięso połączyć z siekaną cebulką i jajkiem, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować okrągłe kotlety, smażyć na rozgrzanym oleju.
Orzechy włoskie posiekać, uprażyć na suchej patelni, mieszając. Serek naturalny połączyć z orzechami i nakładać go na usmażone kotlety, zapiec w nagrzanym piekarniku nastawionym na funkcję grill.
Podawać z czerwoną kapustą przesmażoną z winogronami. Gotowe danie posypać pistacjami.
Czerwona kapusta świetnie smakuje również, gdy dodamy do niej uduszone na maśle renety z imbirem.Źródło: Twoje Imperium