Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawniej nie przepadałam za mielonymi. Teraz często robię, ale z mięsa mielonego z szynki. Kotlety nadają się na ciepło do obiadu,albo zimno, jako przekąska. Są sycące i bardzo dobre.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5335
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 113
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5335
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 113
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać. Razem podsmażyć na oleju i wystudzić. Paprykę, umyć, przekroić, usunąć nasionka. Pokroić w drobną kostkę. Wszystko włożyć do miski i wymieszać.
Formować średnie kotlety i obtaczać w bułce tartej.
Odkładać na deskę.
Smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron.
Kotlety można dopiec w piekarniku, albo podusić nad parą.
Podawać na ciepło do obiadu, albo jako przekąskę.