Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciekawe urozmaicenie zwykłych mielonych kotletów. Są pyszne, sycące, a ich zrobienie nie zajmie wiele więcej czasu.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Mięso mielone przekładamy do większego naczynia, dodajemy jajko, namoczoną-wyciśniętą bułkę, czosnek, cebulę i sól, pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Cebulę drobno kroimy, smażymy na oleju, dodajemy do mięsa. Natkę pietruszki drobno kroimy, również dokładamy do mięsnej masy. Mieszamy. Pieczarki oczyszczamy, odkrawamy nóżki. Z masy formujemy kotleciki, wielkości kapelusza pieczarki i wciskamy do niego – faszerujemy pieczarkę mięsem. Całość obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju, z każdej strony, do uzyskania złotego koloru - najpierw obsmażyć kapelusze pieczarek potem stronę, gdzie jest mięso. Podajemy ciepłe z ziemniakami, ryżem, kaszą z surówką. Polecam.