Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone w nowej odsłonie.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 72
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 72
Składniki
Papryki opiekłem w piekarniku. Obrałem ze skórek i pestek, drobno pokroiłem. Cebulę i czosnek posiekałem. Na patelni rozgrzałem trochę oleju, wrzuciłem cebulę, zeszkliłem ją. Dodałem czosnek, przesmażyłem. Dodałem paprykę, dusiłem, aż odparowała woda. Mięso wymieszałem z jajkiem, wystudzoną papryką z dodatkami, tartą bułką i keczupem. Dokładnie wyrobiłem, jak jest potrzeba to dodajemy więcej bułki. Doprawiłem do smaku. Uformowałem kotlety, które panierowałem w mące. Smażyłem na złoto z obu stron na oleju. Kotlety przełożyłem do rondla, zalałem warzywnym bulionem, dusiłem 10 minut.