Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są chudsze i zdrowsze, a smakują lepiej jak tradycyjne.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Mięso włożyć do miski, dodać podsmażoną cebulę i czosnek, startą marchew, wodę, sól, pieprz, jajko i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać.
Uformować z masy okrągłe kotleciki i obtoczyć w bułce tartej.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym położyć odrobinę masła.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 20 minut. Następnie zwiększyć temperaturę do 190 stopni i piec jeszcze przez około 30 minut, aż do zrumienienia. SMACZNEGO!