Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie kotleciki przyrządzam bardzo często, bo lubię połączenie ryżu, papryki i mięsa. Polecam też zioła, najlepiej świeże – posiekać i dodać do masy mięsnej – pycha!!!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 282
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 282
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Do mięsa dodaję ryż, drobno posiekane: cebulkę, czosnek i paprykę. Wszystko dobrze mieszam.
Następnie dodaję jajko i przyprawy. Ponownie mieszam.
Z mięsnej masy formuję kulki. Zanurzam je w rozkłóconym jajku, a potem obtaczam w bułeczce tartej. Kładę na rozgrzany tłuszcz na patelnię, lekko je spłaszczam. Smażę na złoto z obu stron.