Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatne i aromatyczne kotlety.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 76
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 689
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 76
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 689
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 28
Składniki
Mięso doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Szpinak rozmrozić. Na patelni rozgrzać trochę oleju wrzucić szpinak, doprawić solą i gałką muszkatołową , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć 5 minut. Ser feta pokruszyć. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Do miseczki włożyć mięso , wbić jajko, dodać szpinak oraz sery.
Wszystko dokładnie wymieszać , uformować kotleciki, lekko obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać trochę oleju, smażyć kotlety na złoto - brązowy kolor. Osączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z ziemniakami i np. z buraczkami.