Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso wołowo-wieprzowe z suszonymi pomidorami. Panierka to mieszanka bułki i płatków.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1044
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1281
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12723
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1044
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1281
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12723
Składniki
Kajzerkę namaczamy w mleku lub rosole, odciskamy. Cebulę drobno siekamy. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy bułkę, posiekaną cebulę, jajko, przyprawę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsa formujemy małe owalne kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z płatkami. Smażymy kotlety na umiarkowanym ogniu, aby były pieczone od wewnątrz. Czas pieczenia wynosi ok.20 minut.