Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety mięsno-gryczane"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 30
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 132
Składniki
Poszatkowaną cebulę wraz z pokrojonymi pieczarkami podsmaż na odrobinie oleju.
Wymieszaj połowę ciepłych warzyw z kaszą gryczaną, mięsem, twarogiem, jajkiem i posiekanym szczypiorkiem.
Dopraw masę przyprawami, uformuj z niej kotleciki, opanieruj w bułce, po czym usmaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
Resztę pieczarek i cebuli połącz z pomidorami, solą oraz pieprzem.
Rozlej sos na talerze i ułóż na nim mięsno-gryczane kotlety.
45 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 330Źródło: Super TV