Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety parówkowe"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 181
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 181
Składniki
Cebulę posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, oprósz solą, podduś. Parówki gotuj 5 min. Ostudź, obierz, pokrój na plasterki.
W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli. Wbij jajka, wlej mleko, wymieszaj na gęste ciasto naleśnikowe. Dodaj parówki i pieczarki z cebulą, przypraw pieprzem i papryką. Z ciasta usmaż na oleju placuszki. Podaj z ulubionym sosem.
Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 2, cena za porcję 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie