Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1166
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1166
Składniki
Mięso wraz z namoczoną w mleku bułką tartą (lekko wyciśniętą) ,zmieliłem. Dodałem dwa żółtka ,rozpuszczone masło ,sól i pieprz. Dokładnie wyrobiłem. Białko z jednego jajka ubiłem na sztywną pianę i delikatnie wyrobiłem z masą mięsną. Uformowałem kotlety ,panierowałem w bułce tartej i usmażyłem na margarynie wymieszanej z olejem. Później lekko dopiekłem w piekarniku (180 stopni C przez 10 min.).